Jacques Thorn in de Raadszaal van Gemeente Oegstgeest

Filmpje: Unity.NU

Woensdagavond 4 september 2019 was de aftrap van het Open Monumentenweekend in Oegstgeest. Ieder jaar heeft dat in een ander thema. Dit jaar was dat Plekken van Plezier. Tijdens een lezing werd er onder andere dieper ingegaan op de historie van de meer dan 30 kroegen in Oegstgeest de afgelopen eeuwen.

De gemiddelde Oegstgeestenaar heeft vast wel door dat er weinig tot geen kroegen zijn in de gemeente. ‘Dat kan aan alles gelegen hebben, maar niet aan de geschiedenis van de Oegstgeest’, zo vertelde Jacques Thorn in zijn lezing. Tijdens de lezing werd de geschiedenis van de 30 kroegen in Oegstgeest doorgenomen.

Na de lezing kreeg wethouder Matthijs Huizing het programmaboekje overhandigd. In het boekje staan alle activiteiten die er in het weekend van 14 en 15 september te doen zijn. Lees hier het programma van het Open Monumenten en Osger Weekend in Oegstgeest.

Osger

De Stichting Osger Support organiseert samen met haar partners voor de tiende keer het Open Monumenten & Osger Weekend. Het begon in 2010 met het thema De smaak van de negentiende eeuw. Er werd een bescheiden folder uitgebracht met een korte beschrijving. In de loop der jaren is de folder mooier, dikker en professioneler geworden. Wandel- en fietstochten staan elk jaar op het programma, evenals activiteiten in het Gemeentehuis, in de verscheidene kerken en natuurlijk in en rond de twee kastelen die Oegstgeest rijk is.