Overgenomen van Unity.nu

De Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal gaan een drietal livestream programma’s uitzenden. ‘Hoe gemankeerd we ook zijn, cultuur blijven we maken. Creativiteit kan niet worden begrensd of beteugeld. In tijden van crisis, zoekt creativiteit andere routes,’ aldus Monique Aalbers van Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal

De eerste uitzending is een specialherdenkingsdienst en wordt op 4 mei uitgezonden. Dit wordt gedaan in samenwerking met online cultuurplatform LeidsCement. De uitzending van 4 mei dient als ‘Theater na de Dam’ en belicht de geschiedenis van Leiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het bijzonder de Leidse Schouwburg, waar Duitse soldaten vermaak vonden terwijl in datzelfde gebouw voedselbonnen gedrukt en papieren vervalst werden door het verzet.

Dirigent Guido Marchena belicht de rol van muziek bij herdenken en Sanderien de Jong vertelt over het project ‘Adopteer een dagboek.’ Sanderien beeld een dagboek uit van Isidoor Leman, een Joodse journalist die een tijd in Leiden heeft gewoond tijdens de oorlog. Zij geeft Isidoor zijn woorden terug, op het toneel van de Leidse Schouwburg.

De livestreams zijn de komende twee weken live te volgen op de Facebook van de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal en via www.culthelden.com.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen