Overige Publicaties

De vereniging bezit een collectie interessante boeken en publicaties die, naast de boeken over Oegstgeest betrekking hebben op andere plaatsen, cultuurhistorisch erfgoed, archeologie, architectuur, e.d.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

75 jaar Leidse Hout

​“75 jaar Leidse Hout, Van natte weide tot wandelpark” is een uitgave in het kader van de Leidse Historische reeks nr 20 In de jaren twintig werd met voornamelijk particulier geld de Leidse Hout aangelegd. Het eerste idee van gemeenteraadslid Jan Knuttel werd nog als totaal onrealistisch weggehoond. Maar tien jaar later werd in het kader van de werkverschaffing begonnen met de aanleg van het park. Zij deden dat met schoppen en kruiwagens op een drassig weiland. Na de Tweede Wereldoorlog moest het park grotendeels opnieuw aangeplant worden en sinds de jaren tachtig zetten de “Vrienden van de Leidse Hout” zich in voor meer voorzieningen in het park. Auteur: Annerije van der Vliet ISBN: 90-5997-039-X