Publicaties over Oegstgeest

De vereniging bezit een collectie boeken en andere publicaties over Oegstgeest of waarin Oegstgeest een rol speelt. Het kan gaan over personen, gebouwen, wijken, instanties, verenigingen of periodes uit de geschiedenis.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Voor informatie over boeken en publicaties die door de vereniging zijn uitgegeven en die nog te koop zijn, klik hier.

Een halve eeuw V.V. Oegstgeest

​Jubileumboekje ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van voetbalvereniging Oegstgeest. Medio juni 1928 vindt de oprichtingsvergadering plaats op de zolder van de heer Schippers in de Kempenaerstraat. Er wordt gekozen voor de naam S.V.O. en de clubkleuren zullen blauw en zwart zijn. De eerste wedstrijd werd gespeeld op het terrein van de Zendingsschool tegen de studenten van die school. De wedstrijd werd verloren met 11 – 0. Op 1 juni 1929 wordt S.V.O. met twee elftallen toegelaten tot de zaterdagafdeling van de L.V.B. In 1930 ontdekte de voetbalbond dat er al ergens in Nederland een voetbalvereniging bestond met de naam S.V.O. en moest de naam gewijzigd worden. Vanaf dat moment heet de club S.C.O. Van de gemeente werd een terrein gehuurd aan de Abtspoelweg. In 1937 wordt besloten dit terrein te gaan bebouwen en S.C.O. moet verhuizen naar een terrein aan de Hofdijck. Na de oorlog wordt in 1948 besloten tot heroprichting van de vereniging. De naam S.C.O. verandert in V.V. Oegstgeest, de kleuren worden rood en geel. De club gaat spelen op het terrein van Morskwarier. In 1956 krijgen U.D.O. en V.V. Oegstgeest een terrein aan de Laan van Alkemade toegewezen en in 1966 verhuizen beide clubs naar de Voscuyl.