Publicaties over Oegstgeest

De vereniging bezit een collectie boeken en andere publicaties over Oegstgeest of waarin Oegstgeest een rol speelt. Het kan gaan over personen, gebouwen, wijken, instanties, verenigingen of periodes uit de geschiedenis.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Voor informatie over boeken en publicaties die door de vereniging zijn uitgegeven en die nog te koop zijn, klik hier.

Van Abtspoelhof naar Zoutkeetlaan, deel 2. Schwencke

G.B.M. Schwencke en M.I.A. Spieksma schreven de tekst van het boekje ‘van Abtspoelhof tot Zoutkeetlaan, uw straatnaam verklaard’.

​Oegstgeest kent ruim 250 straatnamen. Een groot deel daarvan is ontleend aan namen van personen die belangrijk waren voor de geschiedenis van ons dorp, of aan historische wegen of locaties. Maar er zijn ook veel straten genoemd naar meer of minder bekende dorpsgenoten en Nederlanders uit het recente verleden. Bovendien kent Oegstgeest onder meer een bloemenbuurt, een schildersbuurt, een schrijversbuurt, enz. Van alle straatnamen wordt in dit boek de herkomst verklaard vaak met een illustratie in kleur.

Van Abtspoelhof naar Zoutkeetlaan is een uitgave van de VOO.

In dit Pdf treft u alleen de geschreven tekst aan van Nassaulaan tot en met Bernard Zweerslaan.