Publicaties over Oegstgeest

De vereniging bezit een collectie boeken en andere publicaties over Oegstgeest of waarin Oegstgeest een rol speelt. Het kan gaan over personen, gebouwen, wijken, instanties, verenigingen of periodes uit de geschiedenis.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Voor informatie over boeken en publicaties die door de vereniging zijn uitgegeven en die nog te koop zijn, klik hier.

Oegstgeest 2341 CK 38

​Tom Louwman: Oegstgeest 2341 CK 38 Roman In 1952 verhuist kleine Tommy met zijn ouders, broers en zus naar het dorp Oegstgeest, naar hun nieuwe huisadres met postcode 2341 CK 38. De veranderde omstandigheden worden weergegeven vanuit de beleving van de blonde benjamin, die voor zijn omgeving de rol vervult van broertje, zoontje, klasgenootje of speelkameraad. Tom Louwman slaagt erin, meer dan vijftig jaar na dato, de huiselijke gebeurtenissen te presenteren als de bijzonderheden die het voor een kind vaak zijn. Het strand, schoolgaan, de bioscoop, een vriendinnetje … allemaal zijn het grote avonturen. Bovendien wordt een tekenend beeld gegeven van het dorpse leven in Oegstgeest, net na het midden van de vorige eeuw. ISBN: 9789059742222