Publicaties over Oegstgeest

De vereniging bezit een collectie boeken en andere publicaties over Oegstgeest of waarin Oegstgeest een rol speelt. Het kan gaan over personen, gebouwen, wijken, instanties, verenigingen of periodes uit de geschiedenis.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Voor informatie over boeken en publicaties die door de vereniging zijn uitgegeven en die nog te koop zijn, klik hier.

In de milde schaduw van de Groene Kerk

In de milde schaduw van de Groene Kerk, Herinneringen aan Kerk en Kostershuis 1908-2008 Boekje van 43 pagina’s uitgegeven ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het kostershuis bij de Groene of Willibrordkerk. In dit boekje vertelt Neeltje Suzanne Rasser-van Nieuwkoop aan haar dochter Marie Thérèse Stierman-Rasser haar vele herinneringen aan dit huis. Dochter Mathé heeft deze opgetekend, geordend en redactioneel bewerkt. Het kostershuis werd in 1908 gebouwd door koster Leendert van Nieuwkoop en de aannemer Johan van der Voet. Het pand is in 1991 op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Redenen: . het is een goed voorbeeld van de traditionele bouwstijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw . het huis is representatief voor het werk van architect-aannemer J. van der Voet . het past als kosterswoning, te samen met het hekwerk goed bij de entree naar de kerk en is daarvoor een beeldondersteunend element