De Vereniging Oud Oegstgeest is op zoek naar een Eindredacteur voor het verenigingsblad “Over Oegstgeest” De Vereniging Oud Oegstgeest (VOO) geeft 2x per jaar het tijdschrift ‘Over Oegstgeest’ uit. Dit tijdschrift wordt samengesteld door de eindredacteur, in nauwe samenspraak met de Afdeling Historie van de vereniging. Mogelijk zal er in de nabije toekomst een kleine redactie rondom de nieuwe eindredacteur worden samengesteld. De artikelen in het Tijdschrift dienen informatief, aantrekkelijk, begrijpelijk en toegankelijk voor onze leden en voor overige geïnteresseerden in het cultureel erfgoed binnen onze gemeente te zijn Alle onderwerpen die hiervoor van belang zijn worden op de voet gevolgd. De functie van eindredacteur is een functie als vrijwilliger binnen de Vereniging Oud Oegstgeest. Als eindredacteur coördineer je de activiteiten die te maken hebben met het tijdschrift. Je maakt een opzet voor de inhoud van het tijdschrift, de te behandelen onderwerpen, de inhoud van de vaste rubrieken. Je benadert de auteurs en stemt de inhoud van artikelen met hen af. Als eindredacteur bewerk of herschrijf je teksten en verzorg je de eindredactie van het vaktijdschrift. Je stelt zo nodig rubrieken samen of schrijft zelf de teksten hiervoor Voorts onderhoudt je contacten met fotografen en met de vormgever werk je nauw samen, om de bestaande kwaliteit te continueren. Als eindredacteur vervul je een sleutelfunctie in het maken van planningen en het bewaken van de deadlines naar auteurs, vormgever en drukker toe. Je controleert de drukproeven. De eindredacteur en de mogelijk nog te vormen redactie zijn onafhankelijk. Periodiek vindt overleg met het bestuur van VOO plaats om over de inhoud en de plannen van gedachten te wisselen.

Van de hoofdredacteur wordt verwacht dat hij of zij: – Ervaring heeft met het maken van tijdschriften of bereid is dit te leren. – Een proactieve houding heeft en initiatiefrijk en resultaatgericht is. – Nauwkeurig is en oog voor detail heeft. – In staat is om het juiste evenwicht te vinden en te bewaken tussen perfectie en productie. – Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal heeft. – Creatief en communicatief sterk is. – Talent voor organisatie en planning heeft. – Ervaring of een sterke affiniteit heeft met de onderwerpen van de Vereniging Oud Oegstgeest. – Voldoende tijd heeft om 2x per jaar een tijdschrift te verzorgen, waarbij de tijdsbesteding niet over het gehele jaar gelijk is; de piek ligt in de maanden voor het verschijnen van het tijdschrift.

Zin in deze uitdaging? Neem voor meer informatie en overleg contact op met de secretaris van Oud Oegstgeest door te mailen naar of te bellen met Rianne Meester-Broertjes (voorzitter), tel. 06 5131 6746.