Toelichting op zoeken naar evenementen

Evenementen worden standaard in de toekomst getoond. Echter, onder de zoekresultaten staat een link ” < vorige evenementen”. Daar vind je dan historische evenementen.

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opening monumentenweekend

23 augustus 2023 @ 19:30 - 21:30

Traditiegetrouw starten we de activiteiten van het Open Monumentenweekend met de presentatie van het programmaboekje door de Stichting Osger op woensdag 23 augustus in de Raadzaal van het Gemeentehuis.

Monumenten zijn er in vele vormen. zoals de resten van schans Voskuyl in de bodem of de Stolpersteine als gedenkstenen voor nazislachtoffers in het trottoir. Zolang die monumenten onze aandacht krijgen, zijn ze ‘levend.’
Het thema “levende monumenten” krijgt die avond wel een heel bijzondere invulling door de lezing van archeoloog en journalist Ruurd Kok: hij zoekt al heel lang naar in bomen gekerfde teksten, afkortingen, liefdesverklaringen…
Juist de boominscripties in Oegstgeest zijn een bijzondere vorm van levend erfgoed, waar nog weinig aandacht voor is en die een bijzonder verhaal vertellen. De inscripties leveren een andere blik op plekken die mensen vaak heel goed kennen en onderzoek kan in principe door elke geïnteresseerde worden gedaan.

De Gemeente Oegstgeest stelt hiervoor de Raadzaal van het Gemeentehuis beschikbaar en zorgt voor koffie/thee vooraf en een drankje achteraf. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Gegevens

Datum:
23 augustus 2023
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Gemeentehuis
Rhijngeesterstraatweg 13
Oegstgeest, Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
23 augustus 2023
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Gemeentehuis
Rhijngeesterstraatweg 13
Oegstgeest, Nederland
+ Google Maps