Historische Vereniging Oegstgeest

Erfgoed op de kaart

In september 1987 is door de Vereniging de zogenaamde Paarse Nota uitgebracht. De nota zelf vindt u hier. Op basis van dit ‘voorstel tot aanwijzing van waardevolle gebouwen in Oegstgeest’ heeft de aanwijzing van gemeentelijke monumenten plaatsgevonden. Zo kwamen er twee monumentenlijsten; één van Rijksmonumenten opgesteld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en één van Gemeentelijke monumenten. In 2016 heeft de vereniging daar een categorie Overig Erfgoed aan toegevoegd.
De locaties worden op onderstaande kaart getoond. Tezamen vormen zij de Erfgoedkaart van Oegstgeest. U kunt zoeken per categorie of op adres.

Kies een categorie monumenten, of toon alle monumenten. De monumenten van de drie hoofdcategoriëen worden getoond.
Klik dan op een icoon voor meer informatie over het monument, of selecteer een sub-categorie. U kunt doorklikken voor detail informatie over een monument.

Zoek een monument met het adres