Publicaties over Oegstgeest

De vereniging bezit een collectie boeken en andere publicaties over Oegstgeest of waarin Oegstgeest een rol speelt. Het kan gaan over personen, gebouwen, wijken, instanties, verenigingen of periodes uit de geschiedenis.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Voor informatie over boeken en publicaties die door de vereniging zijn uitgegeven en die nog te koop zijn, klik hier.

Oud-Poelgeest - van middeleeuws kasteel tot rustpunt in de Randstad

Freek Lugt: “Oud-Poelgeest - van middeleeuws kasteel tot rustpunt in de Randstad”, een allesomvattend boek over de geschiedenis van het kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest.
Het boek omvat 208 pagina’s, met ongeveer evenzoveel kleuren illustraties. Sinds 29 oktober 2014 in de verkoop. ISBN 978-90-812006-3-9.

Als noviteit voor de vereniging zal het boek ook als pdf vanaf deze site te downloaden zijn. Met dien verstande dat de pdf is zonder illustraties maar mét de voetnoten die weer niet in het boek voorkomen.

Zie pagina Activiteiten/VOO-publicaties voor het te downloaden pdf en meer informatie over de verkrijgbaarheid van het boek.