Publicaties over Oegstgeest

De vereniging bezit een collectie boeken en andere publicaties over Oegstgeest of waarin Oegstgeest een rol speelt. Het kan gaan over personen, gebouwen, wijken, instanties, verenigingen of periodes uit de geschiedenis.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Voor informatie over boeken en publicaties die door de vereniging zijn uitgegeven en die nog te koop zijn, klik hier.

Leven in de Regentes

​Verhalen van (ex-)bewoners over bijna 100 jaar lief en leed in de Regentesselaan in Oegstgeest, het mooiste dorp van Nederland.  Samenstelling en redactie: Anne Janse-Veen en Nanno Benninga. Het voorwoord is geschreven door Job Cohen, die van 1973 tot 1981 op het adres Regentesselaan nummer 1 woonde. In het boekje schetsen 36 bewoners van de laan een beeld van hun huis, van henzelf als bewoners en hun indruk van de laan zelf. Aan het eind van het boekje beschrijft Harry de Groot de twee winkels op de hoek met De Kempenaerstraat. Bakkerij de Groot aan de ene zijde en Café Sport aan de andere zijde (nu een kapper). Vervolgens worden per huisnummer de namen en eventuele bijzonderheden van vorige bewoners vermeld.