Publicaties over Oegstgeest

De vereniging bezit een collectie boeken en andere publicaties over Oegstgeest of waarin Oegstgeest een rol speelt. Het kan gaan over personen, gebouwen, wijken, instanties, verenigingen of periodes uit de geschiedenis.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Voor informatie over boeken en publicaties die door de vereniging zijn uitgegeven en die nog te koop zijn, klik hier.

https://historischeverenigingoegstgeest.nl/images/publicaties/Geverstraat25.jpg

Geverstraat 25

Opgroeien in Oegstgeest

Auteur: Joke Linders

Net als veel anderen dacht Joke Linders nauwelijks herinneringen te hebben aan haar jeugd. Na het schrijven van Geverstraat 25 kan ze dat niet meer zeggen. Uit brieven, dagboeken, foto’s, voorwerpen, gesprekken en ander studiemateriaal kwam een meisje tevoorschijn dat haar vertrouwd voorkomt. Een meisje met dromen, twijfels en veel vragen.

Geboren in het midden van de oorlog, in een rooms-katholiek milieu in Oegstgeest, ontdekte Joke Nouwens haar mogelijkheden in de jaren vijftig. Een tijd van wederopbouw die de opmaat vormde voor de grote veranderingen van de jaren zestig en zeventig. Het verhaal van de eerste achttien jaren van haar leven zal menig tijd- en lotgenoot een gevoel van thuiskomen opleveren. Het huis waarin zij opgroeide is gesloopt, maar Oegstgeest blijft een bijzondere plek.