Publicaties over Oegstgeest

De vereniging bezit een collectie boeken en andere publicaties over Oegstgeest of waarin Oegstgeest een rol speelt. Het kan gaan over personen, gebouwen, wijken, instanties, verenigingen of periodes uit de geschiedenis.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Voor informatie over boeken en publicaties die door de vereniging zijn uitgegeven en die nog te koop zijn, klik hier.

Een Leidse familie in de vorige eeuw door Agnes van Brussel

“Rond 1920 had mijn opa, Albert van Brussel, een café in de Geverstraat in Oegstgeest. lk bracht mijn jeugd door in Oegstgeest en wees mijn vrienden dan graag op het café met zijn wildwest­ achtige uitstraling. In mijn boek ‘Een Leidse familie in de vorige eeuw’ beschrijf ik het café-avontuur van mijn opa,” vertelt schrijfster Agnes van Brussel.

Zie ook Opa’s café in Oegstgeest.

Het boek ‘Een Leidse familie in de vorige eeuw’ geschreven door Agnes van Brussel is te koop bij de boekhandels in Oegstgeest en Leiden (17,50 euro).