Publicaties over Oegstgeest

De vereniging bezit een collectie boeken en andere publicaties over Oegstgeest of waarin Oegstgeest een rol speelt. Het kan gaan over personen, gebouwen, wijken, instanties, verenigingen of periodes uit de geschiedenis.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Voor informatie over boeken en publicaties die door de vereniging zijn uitgegeven en die nog te koop zijn, klik hier.

Een goed onderdak

​De geschiedenis van WZC Rustenborch te Oegstgeest (1972-2012) Ria en Rob Pijpers schreven ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van WZC Rustenborch een boekje over dit bejaardencentrum. Het initiatief tot de oprichting van een derde bejaardencentrum in Oegstgeest kwam uit Leiden. De twee RK stichtingen ST. Elisabeth Gasthuishof en Huize Roomburgh hadden van begin zestiger jaren plannen om in Oegstgeest een bejaardencomplex te bouwen. In tegenstelling tot Leiden was er in Oegstgeest voldoende grond beschikbaar. Rustenborch zou bestemd zijn voor 65-plussers uit Leiden en ten dele uit Oegstgeest. Het verpleegtehuis Van Wijckerslooth was er voor alle gezindten en zou een streekfunctie gaan vervullen. In 1972 werd gestart met de bouw van Rustenborch en in september 1974 werd het in gebruik genomen. Op 27 april 1979 werden verpleegtehuis Van Wijckerslooth en verzorgingstehuis Rustenborgh officieel geopend.