Publicaties over Oegstgeest

De vereniging bezit een collectie boeken en andere publicaties over Oegstgeest of waarin Oegstgeest een rol speelt. Het kan gaan over personen, gebouwen, wijken, instanties, verenigingen of periodes uit de geschiedenis.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Voor informatie over boeken en publicaties die door de vereniging zijn uitgegeven en die nog te koop zijn, klik hier.

Bos van Wijckerslooth te Oegstgeest, Biografie van een bos

​Margreet Wesseling: “Bos van Wijckerslooth te Oegstgeest, Biografie van een bos”.  Margreet Wesseling woont in de buurt van het bos en wandelt er vaak.Ze is afgestudeerd biologe en daarom niet zomaar een wandelaar, maar iemand die met een andere blik naar haar omgeving kijkt dan een doorsnee wandelaar.Met oog wat ze daar voor dieren en planten waarneemt en kennis van de verbanden tussen de soorten die in dat bosperceel leven.Wijckerslooth gezien door de ecologische bril. Het werd een beetje haar eigen bos.Een bron van inspiratie om ook anderen te laten genieten. Voedingsbodem voor een fraai informatief verhaal dat de uitgever de ondertitel “Biografie van een bos” meegaf. Inderdaad, een beschrijving van het leven van het bos. Primavera Pers, Leiden 2014. ISBN 978-90-5997-172-1 Prijs € 14,50 Bijlage: boekrecensie Peter J. van Helsdingen