Overige Publicaties

De vereniging bezit een collectie interessante boeken en publicaties die, naast de boeken over Oegstgeest betrekking hebben op andere plaatsen, cultuurhistorisch erfgoed, archeologie, architectuur, e.d.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Vragen over vroeger

​Handleiding voor het maken van historische interviews. Samensteller: Jelle Hagen  Bij historisch en volkskundig onderzoek wordt meer en meer gebruik gemaakt van interviews met ooggetuigen om gebeurtenissen uit het verleden te kunnen reconstrueren. Het maken van een goed interview is een vak apart. Dit boekje is bedoeld als praktische handleidng. De verschillende fasen van het interview worden uitgebreid behandeld: het interviewen zelf, en de verwerking van de resultaten. Daarnaast zijn hoofdstukken gewijd aan de betrouwbaarheid van het menselijk geheugen en de geschiedenis van het historische interview. Ook de technische aspecten worden niet verwaarloosd. Uitgave van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur te Utrecht.