Overige Publicaties

De vereniging bezit een collectie interessante boeken en publicaties die, naast de boeken over Oegstgeest betrekking hebben op andere plaatsen, cultuurhistorisch erfgoed, archeologie, architectuur, e.d.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Raadsherenbuurt

​“Raadsherenbuurt, zestig jaar wonen en leven in een Leidse buurt”, is een uitgave van de Vereniging Raadsherenbuurt Leiden.   Voor het schrijven van de geschiedenis van die “riante, karaktervolle buitenwijk” van Leiden stonden de schrijvers maar weinig geschreven bronnen ter beschikking. De voornaamste bron van informatie vormden de gesprekken met tientallen (oud) buurtgenoten. De tekst van het boek is voor een groot deel gebaseerd op deze interviews. Het boek bevat de volgende hoofdstukken: - Het ontstaan van de buurt - Het dagelijks leven - Wonen en werken - De Leidse Hout en het openluchttheater Het boek bevat verder veel foto’s, advertenties van toen en een kaart van de Raadsherenbuurt in 1985.