Overige Publicaties

De vereniging bezit een collectie interessante boeken en publicaties die, naast de boeken over Oegstgeest betrekking hebben op andere plaatsen, cultuurhistorisch erfgoed, archeologie, architectuur, e.d.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Leiden en omgeving in foto 1890 - 1940

​Dit fotoboek toont oude plaatjes van de Sleutelstad en omgeving. Naast het stadsbeeld, de burgemeesters, de fabrieken en vervoer - van paardentram tot autobus - komen kerken in beeld, waarbij brand en nieuwbouw een rol spelen. Bij onderwijs zien we het Leidse Volkshuis, precies honderd jaar geleden gesticht door een aantal sociaal bewogen hoogleraren. Die hoogleraren - en uiteraard studenten - vinden we ook weer terug bij de geschiedenis van Nederlands oudste universiteit. Beroemde Nobelprijswinnaars en een beroemde vrouwelijke studente, prinses Juliana. Kunst komt ook even aan de orde en het boek eindigt met vertier en plezier; de kermis, de bioscoop, speeltuin De Vink, het Katwijkse strand en het wereldberoemde hotel Huis ter Duin in Noordwijk