Overige Publicaties

De vereniging bezit een collectie interessante boeken en publicaties die, naast de boeken over Oegstgeest betrekking hebben op andere plaatsen, cultuurhistorisch erfgoed, archeologie, architectuur, e.d.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

H.J. Jesse, architect 1860-1943

Samensteller: drs. Joyce Hoogeveen-Brink ​ Het omvangrijke oeuvre van architect H.J. Jesse is een beeldbepalend element geworden in de gemeentes Katwijk, Oegstgeest en Leiden. Zijn bekendste bouwwerk is zijn eigen woonhuis de Keet aan de Rijnsburgerweg in Leiden. In deze publicatie wordt zijn werk geïllustreerd met collectietekeningen uit het archief van Jesse, dat beheerd wordt door het Nederlands Architectuurinstituut, en met oude en recente foto’s. Een begeleidend essay plaatst hem in zijn tijd en volgt de ontwikkeling van zijn loopbaan, waarbij zijn belangrijkste bouwwerken aan bod komen, gecompleteerd door een werkenlijst. ISBN: 09-5662-049-5