Overige Publicaties

De vereniging bezit een collectie interessante boeken en publicaties die, naast de boeken over Oegstgeest betrekking hebben op andere plaatsen, cultuurhistorisch erfgoed, archeologie, architectuur, e.d.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

De Blauwe ader van de Bollenstreek

​350 jaar Haarlemmertrekvaart-Leidsevaart, 1657-2007 Geschiedenis, betekenis en toekomst. Een uitgave van Primavera Pers te Leiden in samenwerking met Provinciaal Historisch Centrum van het Erfgoedhuis Zuid-Holland en CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek. Het 350-jarig bestaan van de trekvaart was aanleiding voor diverse exposities en culturele en toeristische evenementen in het gebied tussen Haarlem en Leiden. De overkoepelende erfgoedorganisaties in het Zuid-Hollandse deel van de trekvaart hebben daaraan een bijdrage geleverd in de vorm van een expositie te Lisse en de publicatie van dit jubileumboek. ISBN: 978-90-5997-047-2