Overige Publicaties

De vereniging bezit een collectie interessante boeken en publicaties die, naast de boeken over Oegstgeest betrekking hebben op andere plaatsen, cultuurhistorisch erfgoed, archeologie, architectuur, e.d.

De titels treft u aan in de linkerkolom. Met de zoekfunctie op deze pagina kunt u zowel in de titels zoeken als in de tekst van de korte beschrijving.

Tram in beeld

Een fotoreportage van de tram in de regio Leiden.  Het tijdperk van de tram duurde van 1870 tot 1960. Van de paardentram tot de blauwe Budapester. Het begon allemaal met de stoomtrams van een aantal verschillende maatschappijen, die later allemaal fuseerden. De stoomtram tussen Leiden, Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk verdween in 1911. De dertig jaar oude “koffiemolens” reden later nog tot 1932 tussen Leiden en Haarlem. In 1909 reden in Leiden de eerste elektrische stadstrams als opvolgers van de paardentrams. In 1911 werden de lijnen Katwijk en Noordwijk ook geëlektrificeerd. Deze toen nog gele trams waren in Duitsland gebouwd en beschikten over 2 elektromotoren van 80 pk waardoor ze twee volgrijtuigen konden trekken. Gemiddeld hadden de wagens ruimte voor 30 zitplaatsen. De ansichten in dit boekje zijn afkomstig uit de verzameling van Steven Floor, die ruim 30 jaar ansichtkaarten verzamelde. ISBN: 90-70535-04-1