Het tijdschrift Over Oegstgeest

Over Oegstgeest is het twee keer per jaar verschijnende tijdschrift van de Historische Vereniging Oegstgeest (VOO). Onderwerpen zijn de historie en ontwikkeling van Oegstgeest, in de ruimste zin van het woord.

De redactie bestaat uit Herman Oost en Tim Hoppen: redactie@historischeverenigingoegstgeest.nl.

Leden krijgen het blad gratis thuis gestuurd. Alle eerdere uitgaven zijn te raadplegen op de site onder Verenigingsblad archief, of via de zoekfunctie op deze pagina.

Het meest recente nummer staat niet op de website, deze is voor € 4,50 te koop bij de boekhandel in Oegstgeest. Ook zijn oude nummers, zolang de voorraad strekt, voor het zelfde bedrag te koop bij de secretaris. Als u zich aanmeldt als lid, krijgt u de laatste twee nummers gratis.

Het laatste nummer

Over Oegstgeest mei 2021

Jaargang 33, nummer 1

Julie Winkelman, De soldaten van de Postbrug. P 3

Jose Niekus en Marijke Teppema, Oegstgeestenaren aan het woord. Je woont ‘op’ Oegstgeest en niet ‘in’. P 10

Carla de Glopper-Zuijderland, Uit het archief gelicht. Vooral heel veel verboden. P 15

Elise van Melis, Gevers van Endegeest en Haarlemmermeer. P 16

Peter van der Schrier, Oegstgeester ondernemers. Van der Schrier, deel 1. P 22

Freek Lugt, Oegstgeest onder de grond, deel 1. P 26

Fotovragen van René. P29

Freek Lugt, Iets Lugtigs? A riverine settlement. P 30

Jan de Soeten, Lezersreactie. P31

Inge Harkema, In Beeld. Twee schildjes voor een dakpan. P 32

De PDF versie is niet beschikbaar.