Evenementen

Lezingen, excursies, vergaderingen en wat dies meer zij

Holocaustmonument Levenslicht en aanmelding lezing mevrouw Merlyn Frank

28 januari
Van de website van Gemeente Oegstgeest:

Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit Oegstgeest, is in de periode van 23 januari tot en met 30 januari het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien bij het tuinhuis van het gemeentehuis. Het monument maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 150 Nederlandse gemeenten deelnemen. Het Holocaustmonument is ontworpen door de kunstenaar Daan Roosegaarde. Het monument komt het beste tot zijn recht in het donker en daarom zal het monument ook een paar keer in de avond te bezoeken zijn. Op 28 januari vindt er om 19.15 uur in het gemeentehuis een lezing plaats door mevrouw Merlyn Frank.

Opening Levenslicht en avondopenstellingen

Het monument Levenslicht is donderdag 23 januari om 17.15 uur officieel onthuld door burgemeester Emile Jaensch. Tijdens de korte plechtigheid werd hij bijgestaan door de kinderen van de Buitenschoolse Opvang van de SKO.
De 3 speciale avondopenstellingen voor het monument zijn:
De rest van de week (24 januari t/m 30 januari) zijn de deuren van het tuinhuisje geopend en is het tijdelijke monument op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te zien. Bij slecht weer blijven de deuren van het tuinhuis gesloten en kunt u slechts een blik naar binnen werpen.

  • donderdag 23 januari van 17.00 tot 21.00 uur
  • dinsdag 28 januari van 19.00 tot 21.00 uur
  • donderdag 30 januari van 19.00 tot 21.00 uur
Aanmelden lezing 28 januari

Dinsdag 28 januari geeft Merlyn Frank in het gemeentehuis een lezing over haar ervaringen tijdens en na de oorlog. Zij is in 1940 geboren en woont al lange tijd in Oegstgeest. Burgemeester E. Jaensch heet welkom en verzorgt de opening. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen bezoekers met elkaar napraten en natuurlijk het monument bezoeken. De avond begint om 19.30 uur (inloop 19.15).
Geïnteresseerden in deze lezing kunnen zich bij de Gemeente aanmelden maar kunnen zich ook opgeven via telefoonnummer 14 071.