Evenementen

Lezingen, excursies, vergaderingen en wat dies meer zij

VOO-excursie historische kern Wassenaar

22 mei

Woensdag 22 mei 2019 is de jaarlijkse VOO-excursie voor de leden. Het programma ziet er als volgt uit: Ontvangst van de gasten om 13u30 in restaurant ‘t Regthuys aan het Plein te Wassenaar. Na het drinken van een kopje thee of koffie volgt er omstreeks 14u00 een wandeling onder leiding van Robert van Lit, bestuurslid van de Historische Vereniging Oud Wassenaer en auteur van verschillende boeken over Wassenaar. De wandeling duurt tot ongeveer 15u30.

Wassenaar is vooral bekend om zijn buitenplaatsen en villaparken. Minder bekend is misschien dat het dorp een fraaie historische kern bezit. ’t Regthuys is een historische plek, want op deze locatie staat al vele eeuwen een herberg waar in het verleden ook recht werd gesproken. Aan het interieur is dat overigens niet te merken, want het pand is enkele jaren geheel vernieuwd. De wandeling voert langs een aantal fraaie monumenten, waaronder de ongeveer duizend jaar oude Dorpskerk en het uit 1745 daterende Baljuwhuis. Tijdens de wandeling worden enkele tuinen bezocht. We beginnen en eindigen op het schilderachtige Plein.

De excursie staat open voor leden (gratis) en als er plaats over is voor introducees (5 euro). Huisgenoten van leden tellen als lid. Aanmelden kan tot en met 19 mei dmv een mail aan secretaris@oudoegstgeest.nl .

Tip: u kunt het beste (gratis) parkeren op het grote parkeerterrein aan de Berkheistraat (inrijden via de Van Zuylen van Nijeveltstraat). U loopt dan in enkele minuten de Berkheistraat verder af, die eindigt op het Plein.